Τα Νέα Μας

Φανταστικές Γυναίκες

Η παράσταση Φανταστικές Γυναίκες της ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΧΟΡΟΘΕΑΜΑ επιστρέφει ανανεωμένη για 5 μόνο παραστάσεις, με σκοπό να γιορτάσει και πάλι τη γυναικεία ύπαρξη και την γυναικότητα των ανθρώπων.

Σωματική Γραφή + Κινητική Ανάγνωση

Πώς αποκαλύπτουμε την κίνηση που έχει ένα κείμενο; Τι κινητικό υλικό είναι μέσα στις σελίδες και περιμένει να γίνει χορός; Πώς γράφει το σώμα; Τι συμβαίνει, αν δούμε το κείμενο ως σώμα; Πώς μπορούν όλα αυτά να ενισχύσουν την ξεχωριστή ατομική ή συλλογική  δημιουργική ταυτότητα;

DÜNYA MASKARA

To «Dünya Maskara» είναι μια δίγλωσση παράσταση, στα ελληνικά και στα τουρκικά, μια σύγχρονη αφήγηση όπου ο χορός, το κείμενο, και η μουσική έχουν ισότιμη θέση.

Erasmus+ HAT: ο απολογισμός

Το Erasmus+ πρόγραμμα Here and There (H.A.T.), performing ecologies έφτασε στο τέλος του. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο συμπεριληπτικό πρόγραμμα Erasmus+, που σχεδίασε και υλοποίησε ο Κινητήρας, σε συνεργασία με τον ιρλανδικό φορέα Crooked House Theatre Company, με θέμα την οικολογία, την κλιματική αλλαγή και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσω των παραστατικών τεχνών.

Επιστροφή/Return

Ένα σεμινάριο προσωπικής εξερεύνησης του υλικού και άυλου σώματός μας μέσα από τις πέντε γνωστές αισθήσεις- γεύση, όσφρηση, αφή, ακοή, όραση- και τις χιλιάδες ανεξερεύνητες αισθήσεις που αποτελούν την ανθρώπινη μας υπόσταση, το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα μας.