Kinitiras Studio on YouTube   Kinitiras Studio on Vimeo   Kinitiras Studio on Twitter

Σελίδα αρχείου. Δείτε τη νέα μας σελίδα www.kinitiras.com

25/7/2014 στις 21.00

Είσοδος ελεύθερη

  • Κρατήσεις στο 210-9248328

1-25/7/2014

Πληροφορίες κι αναλυτικό πρόγραμμα: kinitiraschoreolab.blogspot.gr

Καλοκαίρι 2014

Φέτος γίνεται 5 χρονών!

5o Διεθνές Kinitiras Choreography Lab

Το Kinitiras Choreography Lab, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, είναι μία σημαντική καινοτομία στον κλάδο του χορού στην Ελλάδα.

Eνθαρρύνει τους καλλιτέχνες να συμβαδίσουν με τα τρία χαρακτηριστικά της δημιουργικής παραγωγής: ιδέες, πρακτική και ανάλυση, στοιχεία αλληλοεξαρτώμενα στον καλλιτεχνικό πειραματισμό. Κεντρικός στόχος του Lab είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα καλλιτεχνών που θα συνεχίσει το διάλογο πέρα από τη χρονική κλίμακά του με σκοπό να αναπτυχθούν τα αποτελέσματα του Lab σε άλλο επίπεδο.

Φέτος, γιορτάζοντας το 5ο στη σειρά Kinitiras Choreography Lab και σε συνεργασία με το τμήμα χορού του Αμερικάνικου Κολλεγίου της Ελλάδας- DEREE, το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης για Χορογράφους του DEREE θα προσφέρει σε όσους έχουν ολοκληρώσει το Lab, καθ’ όλη τη χρονιά 2014-15, ανταγωνιστικά residencies για έρευνα και ανάπτυξη. Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες για τα residencies όχι μόνο θα έχουν στη διάθεσή τους χώρο για πρόβες και στήριξη της παραγωγής στο School of Fine & Performing Arts Festival που διεξάγεται την άνοιξη, αλλά θα λάβουν επίσης οικονομική βοήθεια (500-1000 ευρώ) για να αναπτύξουν τη νέα τους δουλειά, σύμφωνα με την πρόταση που θα έχουν υποβάλει. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους συμμετέχοντες στο φετινό Lab, αλλά και οι αιτήσεις από προηγούμενους συμμετέχοντες θα ληφθούν υπόψη.

Αλλά να θυμάστε, αυτή η μοναδική ευκαιρία είναι διαθέσιμη μόνο για τους καλλιτέχνες που θα γιορτάσουν μαζί μας την 5η επέτειο και θα ολοκληρώσουν το Lab αυτό το καλοκαίρι.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες στο 5ο Kinitiras Choreography Lab:
Ana Sanchez-Colberg
1-2/7/2014: Προσωπικοί διάλογοι
Η Ana θα ανοίξει το εργαστήριο με μια εισαγωγή στην ιδέα της χορογραφικής έρευνας δοσμένη ως μια σειρά προσωπικών, απόκρυφων διαλόγων συνυφασμένων με την καθημερινότητα.
Η Ana Sanchez-Colberg είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Theatre enCorps, συντονίστρια του Τομέα Χορού του DEREE College και καθηγήτρια Χορογραφίας και Σύνθεσης του University Dance and Circus Stockholm. Η Ana θα είναι η βασική μέντορας και διευθύντρια του Lab. http://en.wikipedia.org/wiki/Ana_Sanchez-Colberg
http://theatreencorps.blogspot.com/p/about-company.html

Ανδρονίκη Μαραθάκη (GR)
4-5/7/2014: "Για να μπει κανείς τον ουρανό θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την πίσω πόρτα"
Για να κάνει κάποιος κάτι, δεν πρέπει να επικεντρωθεί στο πράττειν, αλλά στο κάτι. Επηρεασμένο από το θέατρο, την ψυχομετρική και τη γνωσιακή επιστήμη, αυτό το σεμινάριο έχει στόχο να ερευνήσει πιθανές δυναμικές της κίνησης και καταστάσεις που μπορούν να αμφισβητήσουν τους κινησιολογικούς περιορισμούς μας.
Η Ανδρονίκη Μαραθάκη σπούδασε Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και χορό. Έλαβε υποτροφία στο χορό από το I.K.Y. για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο, όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της “Performance Practices and Research”. Έχει παρουσιάσει δύο παραστάσεις στα πλαίσια της έρευνάς της “modulated choreographies”. Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες όπως με τη Βανιώ Παπαδέλη, την Εύα Πυρνοκόκη, την ομάδα του Γιάννη Καρούνη και την ομάδα του Δημήτρη Καραλή. Η έρευνά της, ως ερμηνεύτρια, δημιουργός και δασκάλα χορού, επικεντρώνεται στη σχέση του χορού, της κίνησης και της ερμηνείας. Η Ανδρονίκη επιστρέφει στο Kinitiras Choreography Lab αυτή τη φορά ως διδάσκων καλλιτέχνης.
http://www.kinitiraschoreolabprojects.blogspot.gr/p/androniki-marathaki.html

Robert Clark (UK)
7-8/7/2014: On Act(ions)
Η τρέχουσα έρευνα του Robert εστιάζει στη σαφήνεια της επικοινωνίας, είτε μεταξύ κοινού και performer, είτε μεταξύ των ερμηνευτών ή ακόμη κι αν αυτή εκδηλωθεί ως αυτογνωσία.
Ο Robert Clark είναι in residence καλλιτέχνης του Dance 4, του Εθνικού Οργανισμού Χορού στο Νοτινγκχαμ. Είναι ένας πολύ γνωστός ερμηνευτής σύγχρονου χορού, χορογράφος και δάσκαλος που εργάζεται σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Χορογραφίας Simone Michelle του Laban (2003). Έλαβε το Dance U.K Choreographic Observership για να συνεργαστεί με τον Siobhan Davies (2004). Οι χορογραφίες του Robert έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ και χώρους στο Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Βενετία, το Μιλχάουζ, τη Ραβέννα, το Νότινγκχαμ, το Bouxwiller και το Bassano, συμπεριλαμβανομένων των Tanztage 08, 09 Nottdance, Bmotion 2010, Touch Wood 09 & 11, Springloaded 2012 και Pulse 2012. Πρόσφατες συνεργασίες του περιλαμβάνουν έργα στο London Contemporary Dance School, το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire και το Πανεπιστήμιο του Northampton. Ως ελεύθερος ερμηνευτής ο Robert έχει συνεργαστεί με ομάδες όπως Sasha Waltz, Cie Felix Ruckert, Hans van den Broek/ Cie Soit, Le Grand Jeu / Louis Zeigler, Vincent Dance Theatre, Charles Linehan Dance Company, Lisa Torun Dance Company, Barebones (Rui Horta και Garry Stewart/Australian Dance Theatre), Ben Wright’s Bgroup, Aletta Collins, Laila Diallo, IGLOO, Ben Ash and Troika, μεταξύ άλλων.
http://www.robert-clark.org.uk

Linda Birkedal (NOR)
10-11/7/2014: Ανάμεσα σε νήματα
Το Ανάμεσα σχετίζεται με το τι είναι ανάμεσα, όχι στην άκρη ή στα σύνορα, αλλά στο μεταξύ. Νήματα είναι οι νοητικές συνδέσεις μεταξύ ενός σώματος και του περιβάλλοντος, ή μεταξύ πολλών σωμάτων.
Η Linda Birkedal ολοκλήρωσε το πτυχίο της στο Trinity-Laban, του Λονδίνου. Η περαιτέρω εκπαίδευσή της περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, το Πανεπιστημίο του Stavanger και το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Στοκχόλμης. Αφού εργάστηκε στο Λονδίνο και την Κοπεγχάγη για αρκετά χρόνια ως χορεύτρια, χορογράφος και παραγωγός, ίδρυσε στο Stavanger το 1999 τη Molitrix Scenekunst (MoS), μια ομάδα χορού που ασχολείται με το σύγχρονο χορό, την ηλεκτρονική μουσική και τον κινηματογράφο.. Ενώ έχει λάβει πολλές υποτροφίες για το έργο της ως χορεύτρια, χορογράφος και παραγωγός, η Linda έχει συμβάλει και στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας χορού στο Stavanger και το Rogaland. Αυτή την περίοδο εργάζεται σε πολλές νέες παραγωγές της MoS 2014-17.
http://www.molitrixscenekunst..com/

John Paul Zaccarini (UK/ SWE)
14-15/7/2014: Aποτυχία-και πάλι, γιατί όχι;
Τις δύο μέρες του εργαστηρίου ο John Paul θα διερευνήσει την έννοια της αποτυχίας ως χορογραφική δυνατότητα˙ όταν η ομαλή λειτουργία της τεχνικής αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και πρέπει να εξεταστεί μόνη της.
Ανεξάρτητος χορογράφος και performer, σκηνοθέτης του F/Z Company στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρώην μέλος του DV8 Physical Theatre, ο John Paul απέκτησε PhD on Theatrical Studies του University of Stockholm. Η δουλειά του εστιάζει σε διεπιστημονικούς διαλόγους μεταξύ χορού, θεάτρου, φιλμ και τσίρκου. Ανήκει στο πανεπιστημιακό διδακτικό προσωπικό του Circus Department του University of the Arts στη Στοκχόλμη και συνεχίζει να δημιουργεί ως ανεξάρτητος performer και σκηνοθέτης.
http://www.kinitiraschoreolabspring11.blogspot.gr/p/john-paul-zaccarinis-page.html
http://www.zaccarini.org/

Michael Klien (AU)
17-18/7/2014: Ο χορός ως ένας κοινοβουλευτικός χώρος
Μοιράζοντας γνώσεις πάνω στη διαδικασία που διαμόρφωσε το Parliament, την έκθεση του Michael στο Μουσείο Μπενάκη (4/2014), οι μέρες του εργαστηρίου θα χαρακτηρίζονται από βιωματικές ασκήσεις κίνησης, καθώς και από ένα ευρύτερο θεωρητικό και διαλογικό πλαίσιο.
Ο Michael Klien αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή στη σύγχρονη χορογραφία. Η καλλιτεχνική πρακτική του περιλαμβάνει διεπιστημονική σκέψη, κριτική γραφή, επιμέλεια έργων και κυρίως χορογραφικά έργα τόσο στο χώρο του Performing όσο και στις Καλές Τέχνες. Οι χορογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των: Μπαλέτο της Φρανκφούρτης, ZKM (Karlsruhe), Tanzquartier Wien και Volksoper της Βιέννης. Εκθέσεις του έχουν παρουσιαστεί στο IMMA (Ιrish Museum of Modern Art) και Hayward Gallery του Λονδίνου. Στο Frankfurt Ballet ο Klien ήταν βοηθός χορογράφου με τη σκηνοθετική επίβλεψη του William Forsythe. Είναι κάτοχος PhD από το University of Edimburgh ενώ υπήρξε συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας του Λονδίνου Barriedale Operahouse (1994-2000) και Καλλιτεχνικός Διευθυντής/ Διευθύνων Σύμβουλος της Daghdha Dance Company (2003-2011). Έδρα του είναι η Ελλάδα και η Ιρλανδία όπου σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης.
www.michaelklien.com

Σημείωση: Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του προγράμματος, οι συναντήσεις θα διεξάγονται στα αγγλικά.

Διαδικασία αιτήσεων
• Υποβολή αίτησης και βιογραφικού σημειώματος. Αίτηση διαθέσιμη στο: http://kinitiraschoreolab.blogspot.gr/p/application-forms.html
• Υποβολή video (youtube/vimeo κ.α)/ ηλεκτρονικού δείγματος παράστασης
• Προθεσμία συμμετοχής: Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Κόστος
Γιορτάζοντας το κλείσιμο των 5 χρόνων του Lab, η συμμετοχή μειώνεται φέτος για όλους στα 350 € (ΠΡΟΣΦΟΡΑ για τους παλιούς συμμετέχοντες: εάν φέρουν ένα νέο συμμετέχοντα, μπορούν να παρακολουθήσουν το Lab με 200 €)

Περισσότερες πληροφορίες κι αναλυτικό πρόγραμμα: http://kinitiraschoreolab.blogspot.gr/

  • Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Αθήνα 11742
(χάρτης)
Τηλ: 210.9248 328
email:info@kinitiras.com

Βρείτε μας επίσης στο Facebook Facebook on Twitter:Twitteron Vimeo:Vimeo & on YouTube:YouTube
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Μέλος του: Resartis

Χορηγοί Επικοινωνίας:  Radio Pepper 96.6  E-go  Ελ Culture  For Free

 Go Out  Tralala  All4Fun  Dancepress

 Dancetheater  Talc Mag  Skywalker

Υποστήριξη:  ΒΙΝΗ - Δράκου 10 (πεζοδρόμιο στλαση μετρό Συγγρού-Φιξ  Στο Κεντρο της Πόλης
 AKA LAB Architects   Embryo Web Design