Kinitiras Studio on YouTube   Kinitiras Studio on Vimeo   Kinitiras Studio on Twitter

Σελίδα αρχείου. Δείτε τη νέα μας σελίδα www.kinitiras.com

  • Ειδικές προσφορές για τους κατόχους κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Δευτέρα 19.15-21.00 & Τετάρτη 18.00-20.00

Συντονίζει η Αντιγόνη Γύρα σε συνεργασία με τη Βίκυ Αδάμου

  • Το μάθημα θα δέχεται νέους συμμετέχοντες μέχρι 30/12/2015

Τρίτη & Πέμπτη 10.30-12.00 & 17.00-18.30

με την Ανθή Θεοφιλίδου και καλεσμένη τη Νάντη Γώγουλου

Τρίτη 18.30-20.30

Συντονίζει ο Δημήτρης Αγοράς

  • Το μάθημα θα δέχεται νέους συμμετέχοντες μέχρι 30/12/2015

Δευτέρα 18.00-19.15, Τετάρτη 11.30-12.45, Πέμπτη 19.00-20.15

με την Ulrike Hasbach-Doussis

  • Γ’ ΚΥΚΛΟΣ: από 1/2/2016 έως 17/3/2016

  • Δ’ ΚΥΚΛΟΣ: από 21/3/2016 έως 12/5/2016

Τρίτη 12.00-14.00

Συντονίζει η Αντιγόνη Γύρα σε συνεργασία με την Ιωάννα Καμπυλαυκά και καλεσμένη τη Μάρω Θεοδωράκη

  • Το μάθημα θα δέχεται νέους συμμετέχοντες μέχρι 30/12/2015

Παρασκευή 17.00-18.00 (4-6), 18.00-19.00 (7-11), 19.00-20.15 (12-15)

Συντονίζουν η Ευγενία Σιγαλού και η Λία Χαμηλοθώρη

Αρχείο-Archive
Κινητήρας ΧΘ

Συντονίζει η Αντιγόνη Γύρα σε συνεργασία με τη Βίκυ Αδάμου

¨Χορός,θέατρο, μουσική, γέλιο, απώλεια βάρους, τρέλα, σεβασμός, ζεστασιά, μουσική, διατάσεις, καρδιά, ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ”
Μαριλένα, μαθήτρια Κινητήρα ΧΘ

Το μάθημα ΚινητήραςΧΘ είναι ένα μάθημα που συνδυάζει σύγχρονες τεχνικές χορού και θεάτρου μέσα από τη ματιά των ανθρώπων του Κινητήρα. Μέσα στο μάθημα δίνεται έμφαση στη σωματική και θεατρική έκφραση, τη δημιουργική άσκηση του σώματος και της φωνής καθώς και την ανάπτυξη της ομαδικότητας μέσα απο τις παραστατικές τέχνες.

Το πρώτο μέρος ενεργοποιεί και δυναμώνει το σώμα και τη φωνή με επικέντρωση στο σκελετό, τη χρήση του πέλματος και την κίνηση μεταξύ ουρανού και γης.
Το δεύτερο μέρος είναι αυτοσχεδιασμός, σύνθεση, δραματοποίηση και παιχνίδι με έμπνευση από διαφορετικά είδη μουσικής, θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα από εφημερίδες, εικόνες κλπ.

Το μάθημα παρακολουθούν άνθρωποι που προέρχονται από τελείως διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και ηλικίες. Στο τέλος της χρονιάς, μέσω της κοινής διαδικασίας, δημιουργείται μια ομάδα με κοινό στόχο και όραμα όπου ερασιτέχνες κι επαγγελματίες συνδημιουργούν με μοναδικό τρόπο μια παράσταση ανοιχτή στο κοινό. Οι συμμετέχοντες θα περάσουν απ’ όλη τη διαδικασία δημιουργίας, πρόβας και παραγωγής (σκηνικά, κοστούμια, φώτα, μακιγιάζ, ζωντανή μουσική κ.λ.π) και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες συνεργάτες του Κινητήρα.

Σκοπός ήταν, είναι και παραμένει το μάθημα και η διαδικασία της πρόβας να λειτουργεί ως βάλσαμο στην καθημερινότητά μας. Με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό όφελος των τεχνών επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα της τοπικής κοινότητας.
Μετά απο τουλάχιστον δύο χρόνια συστηματικής δουλειάς οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην ομάδα του ΚΙΝΗΤΗΡΑ.

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μάνα τριών παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου. Το Δεκέμβριο του 2008 δημιούργησε το πρώτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας studio (www.kinitirastudio.com) μαζί με τη Βίκυ Αδάμου και τη Φλώρα Καλομοίρη.
Είναι εθελόντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας όπου φοιτούν τα δύο από τα τρία παιδιά της. Εκεί εμπνεύστηκε και το νέο της όραμα, τη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ, που φέρνει το χορό στα δημοτικά σχολεία (www.ekplixi.com).

Η Βίκυ Aδάμου είναι ηθοποιός, performer και σκηνοθέτης. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη (1996) και της σχολής Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ‘Βακαλό’ (1992). Υπήρξε μαθήτρια της Ι. Γραμματικούλη (Γιόγκα & Διαλογισμός, 1998-2004). Εχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων Κίνησης, Αυτοσχεδιασμού, Experiential Listening, Devised Theatre, Grotowski Αcting, Σκηνογραφίας, καθώς και σεμινάρια ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης σε γονείς.
Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Artistic Residency Centre για παραστατικές τέχνες, στην Αθήνα, το Κινητήρας studio.
Παραδίδει σεμινάρια θεατρικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού για ηθοποιούς, ερασιτέχνες και γονείς με παιδιά, με τους οποίους έχουν παρουσιάσει πολλές παραστάσεις στην Αθήνα και την επαρχεία.
Εχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις "Ξένη Γλώσσα" 2009 και "Timeline Project" 2013.
Αυτή την περίοδο συμμετέχει και συνδημιουργεί την παιδική αυτοσχεδιαστική παράσταση "Πού είναι η Καμηλοπάρδαλη;"
Από το 2012 κυκλοφορεί το διαδικτυακό φωτορομάντζο της "Αρ Γιου Σείριους?"
Ως μέλος του Κινητήρα Χοροθέαμα έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις όπως:
"Κλυταιμνήστρα Αόρατη", συμμετοχή στην Πλατφόρμα χορού 2008 στο Μέγαρο Μουσικής & στο Διεθνές Φεστιβάλ Fringe Theatre στην Ταϋλάνδη "Λυσιστράτη"-συμμετοχή στην Πλατφόρμα χορού 2006 στο Μέγαρο Μουσικής "Πλεκτάνη", "Καρδερίνες", "Πόρτες & Σύννεφα" συμμετοχή στην Biennale Νέων Καλλιτεχνών από την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, Τορίνο, Πάρμα, Μπιέλλα 1997 κ.α.
Η Βίκυ Αδάμου, έχει διακριθεί ανάμεσα στους 10 καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς και έχει αποσπάσει μοναδικές κριτικές τόσο από κριτικούς όσο κι από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες (Λ. Λαζόπουλος).
Συνεργάζεται με τους "Splish-Splash" του Γιάννη Ο. και έχει υπάρξει μέλος της "Ομάδα δράσις" του Βασίλη Μυριανθόπουλου για πολλά χρόνια στις παραστάσεις: "Μόλις Χώρισα", "Ο κόσμος της Πάττυ","Black out".
Στο παρελθόν έχει δουλέψει με πολλούς σκηνοθέτες σε θέατρο και τηλεόραση.
Επίσης δραστηριοποιείται σε τομείς όπως η Σκηνογραφία, η Ενδυματολογία και η Γραφιστική.
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών.


photo by Anna Daverio


photo by Anna Daverio


ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Αθήνα 11742
(χάρτης)
Τηλ: 210.9248 328
email:info@kinitiras.com

Βρείτε μας επίσης στο Facebook Facebook on Twitter:Twitteron Vimeo:Vimeo & on YouTube:YouTube
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Μέλος του: Resartis

Χορηγοί Επικοινωνίας:  Radio Pepper 96.6  E-go  Ελ Culture  For Free

 Go Out  Tralala  All4Fun  Dancepress

 Dancetheater  Talc Mag  Skywalker

Υποστήριξη:  ΒΙΝΗ - Δράκου 10 (πεζοδρόμιο στλαση μετρό Συγγρού-Φιξ  Στο Κεντρο της Πόλης
 AKA LAB Architects   Embryo Web Design