Kinitiras Studio on YouTube   Kinitiras Studio on Vimeo   Kinitiras Studio on Twitter

Σελίδα αρχείου. Δείτε τη νέα μας σελίδα www.kinitiras.com

  • Ειδικές προσφορές για τους κατόχους κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Δευτέρα 19.15-21.00 & Τετάρτη 18.00-20.00

Συντονίζει η Αντιγόνη Γύρα σε συνεργασία με τη Βίκυ Αδάμου

  • Το μάθημα θα δέχεται νέους συμμετέχοντες μέχρι 30/12/2015

Τρίτη & Πέμπτη 10.30-12.00 & 17.00-18.30

με την Ανθή Θεοφιλίδου και καλεσμένη τη Νάντη Γώγουλου

Τρίτη 18.30-20.30

Συντονίζει ο Δημήτρης Αγοράς

  • Το μάθημα θα δέχεται νέους συμμετέχοντες μέχρι 30/12/2015

Δευτέρα 18.00-19.15, Τετάρτη 11.30-12.45, Πέμπτη 19.00-20.15

με την Ulrike Hasbach-Doussis

  • Γ’ ΚΥΚΛΟΣ: από 1/2/2016 έως 17/3/2016

  • Δ’ ΚΥΚΛΟΣ: από 21/3/2016 έως 12/5/2016

Τρίτη 12.00-14.00

Συντονίζει η Αντιγόνη Γύρα σε συνεργασία με την Ιωάννα Καμπυλαυκά και καλεσμένη τη Μάρω Θεοδωράκη

  • Το μάθημα θα δέχεται νέους συμμετέχοντες μέχρι 30/12/2015

Παρασκευή 17.00-18.00 (4-6), 18.00-19.00 (7-11), 19.00-20.15 (12-15)

Συντονίζουν η Ευγενία Σιγαλού και η Λία Χαμηλοθώρη

Αρχείο-Archive
Κινητήρας Ω

Τρίτη 12.00-14.00

Συντονίζει η Αντιγόνη Γύρα σε συνεργασία με την Ιωάννα Καμπυλαυκά και καλεσμένη τη Μάρω Θεοδωράκη

Γιαγιά: Παιδί μου όταν μεγαλώσεις δε θ΄ακούς καλά, δε θα βλέπεις καλά, δε θα περπατάς καλά,δε θα μπορείς να χορεύεις καλά...
Εγγονός: Αποκλείεται.ΔΕΝ το πιστεύω!
Γιαγιά: Ευτυχώς που δεν το πιστεύεις, αλλιώς ΠΩΣ θα φθάσεις ως εδώ;
Ιωάννα Σακελλαρίου, ετών 89

Το μάθημα αυτό είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να απευθύνεται σε ανθρώπους της ώριμης ηλικίας με σεβασμό στα σώματά τους και με στόχο να αναδείξουν μέσα από το χορό το παιδί που κουβαλάνε μέσα τους. Μέσα από ήπια σωματική άσκηση εμπνευσμένη από το σύγχρονο χορό, τη ρυθμική, το σωματικό θέατρο αλλά και τη γιόγκα οι συμμετέχοντες θα ενεργοποιήσουν τα σώματα τους, θα τα δυναμώσουν και θα καλλιεργήσουν την δημιουργική έκφραση τους. Επιπλέον, θα μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους με οδηγό τη σωματική άσκηση και τη ρεφλεξιολογία έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους.

Στο τέλος της χρονιάς, μέσω της κοινής διαδικασίας, θα φτιαχτεί μια ομάδα με κοινό στόχο και όραμα η οποία θα συνδημιουργήσει με μοναδικό τρόπο μια παράσταση ανοιχτή στο κοινό. Οι συμμετέχοντες θα περάσουν απ’ όλη τη διαδικασία δημιουργίας, πρόβας και παραγωγής (σκηνικά, κοστούμια, φώτα, μακιγιάζ, ζωντανή μουσική κ.λ.π) και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες συνεργάτες του Κινητήρα.

Σκοπός είναι το μάθημα και η διαδικασία της πρόβας να λειτουργεί ως βάλσαμο στην καθημερινότητά μας. Με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό όφελος των τεχνών επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα της τοπικής κοινότητας.

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μάνα τριών παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου. Το Δεκέμβριο του 2008 δημιούργησε το πρώτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας studio (www.kinitirastudio.com) μαζί με τη Βίκυ Αδάμου και τη Φλώρα Καλομοίρη.
Είναι εθελόντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας όπου φοιτούν τα δύο από τα τρία παιδιά της. Εκεί εμπνεύστηκε και το νέο της όραμα, τη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ, που φέρνει το χορό στα δημοτικά σχολεία (www.ekplixi.com).

Η Ιωάννα Καμπυλαυκά είναι απόφοιτος του Laban Centre (Bachelor of Arts in Dance Theatre) και του Middlesex University (Diploma in Interior Design). Κατά την περίοδο 2003-2004 έλαβε υποτροφία από το The Fulbright Foundation και σπούδασε σε διάφορες σχολές χορού στην Νέα Υόρκη (Movement Research, Trisha Brown, Dance Space, Susan Klein και Barbara Mahler). Επίσης,έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αυτοσχεδιασμού, τεχνικής χορού και χοροθεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους: Jeremy Nelson, Paul Douglas, Akram Khan, Vicky Shick, David Zamprano, Yvonne Maier, Juliette Mapp, Barbara Mahler και άλλους. Είναι βασικό μέλος της ομάδας χορού ‘Kinitiras Dance Spectacle’ από το 1998, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με τις ακόλουθες ομάδες: Θέατρο Σημείο, Egos Dance Company, Θέατρο Τσέπης κ.α. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Σημείο, Θέατρο Καλουτά κ. α. Έχει διδάξει κίνηση, αυτοσχεδιασμό, χορό και yoga σε διάφορες σχολές θεάτρου και σε ηθοποιούς στην Ελλάδα, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Ταϋλάνδη. Είναι επίσης πιστοποιημένη δασκάλα Yoga από το the International Samvit Sagar Yoga School.

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας. Από το 1998, διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στις δραματικές σχολές και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Derree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως ο Π.Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν.Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος, Α.Γύρα, Ν.Καραγέωργος, Κ.Φανουράκη, Στ. Γούτης κ.α. Στον κινηματογράφο συνεργάζεται πρώτη φoρά το 2008 με τον κινηματογραφιστή R.Crombie κερδίζοντας και τo Α’ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβαλ Κύπρου), ακολουθεί η ταινία The Good soldier Sveik (Animation film- 2009) ενώ μέσα στο 2016 αναμένεται η ταινία της Κλειώς Φανουράκη «High Season» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά , όπου και γράφει την πρωτότυπη μουσική της ταινίας. Έχει κάνει συνεργασίες στη Κρατική τηλεόραση με κορυφαία τη μουσική της σύνθεση στο Ντοκυμαντέρ «Το σκοτεινό τρυγόνι» σε σκηνοθεσία Μ. Δεληοτζάκη. Τα Εκπαιδευτικά της Προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με κορυφαία, τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις». Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για την συγγραφική της δράση έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 46 παιδικά βιβλία αποσπάσματα των οποίων υπάρχουν στα σχολικά βιβλία.


ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Αθήνα 11742
(χάρτης)
Τηλ: 210.9248 328
email:info@kinitiras.com

Βρείτε μας επίσης στο Facebook Facebook on Twitter:Twitteron Vimeo:Vimeo & on YouTube:YouTube
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Μέλος του: Resartis

Χορηγοί Επικοινωνίας:  Radio Pepper 96.6  E-go  Ελ Culture  For Free

 Go Out  Tralala  All4Fun  Dancepress

 Dancetheater  Talc Mag  Skywalker

Υποστήριξη:  ΒΙΝΗ - Δράκου 10 (πεζοδρόμιο στλαση μετρό Συγγρού-Φιξ  Στο Κεντρο της Πόλης
 AKA LAB Architects   Embryo Web Design