Kinitiras Studio on YouTube   Kinitiras Studio on Vimeo   Kinitiras Studio on Twitter

Σελίδα αρχείου. Δείτε τη νέα μας σελίδα www.kinitiras.com

Καλλιτεχνική Διεύθυνση / Χορογράφος
a.gyra@kinitiras.com

Καλλιτεχνική Διεύθυνση / Ηθοποιός
v.adamou@kinitiras.com

Διεθνείς Σχέσεις / Χορός
j.kamp@kinitiras.com

Υπεύθυνη Studio / Ηθοποιός
flora.kalomoiri@gmail.com

φωτογράφος

Αντιγόνη Γύρα

Καλλιτεχνική Διεύθυνση / Χορογράφος
a.gyra@kinitiras.com

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μάνα τριών παιδιών.

Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου.

Το 1995 κέρδισε το Β’ Βραβείο Νέων Χορογράφων Ραλλού Μάνου με το έργο «Τα παραμύθια που Μεγάλωσες, Μεγάλωσαν». Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1997 το έργο της «Πόρτες και Σύννεφα» εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιενάλε Νέων Δημιουργών του Τορίνο και σε άλλα φεστιβάλ της Ελλάδας και της Ιταλίας. Το 2002 το σόλο της «Ξεκόλλα» με την Ιωάννα Καμπυλαυκά προκρίθηκε στον Διαγωνισμό Χορογραφίας του Ανόβερο. Το 2004, δημιούργησε τα έργα «1896» και «Λυσιστράτη», χοροθέατρα δρόμου, κατόπιν παραγγελίας του Αθήνα 2004. Το 2006 ξεκίνησε την τριλογία της για τον πόλεμο. Τα δύο πρωτα μέρη της τριλογίας «Lysistrata’s Cry» (2006) και «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡαόρατη» (2008) επιλέχθηκαν και παρουσιάστηκαν αντίστοιχα στην 2η και 3η Πλατφόρμα Χορού (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Με το έργο «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡαόρατη» εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 8th International Fringe Festival στην Ταϊλάνδη. Το 2009 έγινε περιοδεία στην επαρχία του έργου της «Η ΠΛΕΚΤΑΝΗ» με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ και του Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. Το Φεβρουάριο του 2010 παρουσίασε το σόλο “GONE” στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος CITY TO CITY CABARET στη Σόφια και την Αθήνα. Από το 2010 έως το 2012 ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια για την Ελλάδα του Ευρωπαικού Δικτύου SPIDER ARTISTIC NET στα πλαίσια του οποίου παρουσίασε και το τρίτο μέρος της τριλογίας της “Handle with Care”.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί ως χορογράφος κι επιμελήτρια κίνησης με πολλά σχήματα και σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων το Θέατρο Τέχνης (Γ.Λαζανης), ΘΟΚ (Χ. Σιοπαχάς), Εθνικό Θέατρο (Γ. Θεοδοσιαδης, Έφη Θεοδώρου), Ομάδα Θέαμα, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαματας (Γ. Κακλέας), Θέατρο Πόρτα (Α.Καλογρίδης), Θέατρο Μουσούρη (Τ.Βασιλείου), Θέατρο Σημείο (Α.Διαμαντής), Θέατρο του Νέου Κόσμου (Δ.Αράπογλου), Ομάδα Ίσον Ένα (Ι.Ρεμεδιάκη), Ομάδα ΟΨΕΙΣ (Α.Τομπούλη), Θέατρο Διάνα (Γ.Παλούμπης-Ε.Ράντου), Θέατρο Αθηνά (Δ.Αδάμης) κλπ.

Από το 1993 διδάσκει κίνηση σε επαγγελματικές σχολές χορού και θεάτρου μεταξύ των οποίων η ΚΣΟΤ και η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη.

Το Δεκέμβριο του 2008 δημιούργησε το πρώτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας studio (kinitirastudio.com) μαζί με τη Βίκυ Αδάμου και τη Φλώρα Καλομοίρη.

Από το 2011 ξεκίνησε και η ίδια να σκηνοθετεί (“4 ever” του Γ.Ηλιόπουλου, “Μις Άνθρωπος” σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ και το ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ, “Παραμονή Πρωτοχρονιάς” του Κ.Καραφύλλη).
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εικόνα έχοντας δημιουργήσει βίντεο αρτ (“Φίλιππος, ο χορός της κοιλιάς”, ”Τρεις ευχές για μια μέλισσα”, “ExtraTango”) καθώς κι εταιρικά βίντεο επιχειρήσεων όπως το Μαιευτήριο Λητώ, το φροντιστήριο Αγγλικών Μανετάκη κ.α. Επίσης συνεργάζεται με εταιρίες παραγωγής και διαφήμισης για τη δημιουργία διαφημιστικών events (BMW, Mini Cooper, Buldoza .Gr, Nestle κ.α).

Η Αντιγόνη είναι εθελόντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας όπου φοιτούν τα δυο απ΄τα τρία παιδιά της. Εκεί εμπνεύστηκε και το νέο της όραμα, τη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ, που φέρνει το χορό στα δημοτικά σχολεία (www.ekplixi.com).
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Αθήνα 11742
(χάρτης)
Τηλ: 210.9248 328
email:info@kinitiras.com

Βρείτε μας επίσης στο Facebook Facebook on Twitter:Twitteron Vimeo:Vimeo & on YouTube:YouTube
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Μέλος του: Resartis

Χορηγοί Επικοινωνίας:  Radio Pepper 96.6  E-go  Ελ Culture  For Free

 Go Out  Tralala  All4Fun  Dancepress

 Dancetheater  Talc Mag  Skywalker

Υποστήριξη:  ΒΙΝΗ - Δράκου 10 (πεζοδρόμιο στλαση μετρό Συγγρού-Φιξ  Στο Κεντρο της Πόλης
 AKA LAB Architects   Embryo Web Design