Τα Νέα Μας

Maturing Korai

Μέσα από το ΚΑ2 Erasmus+ πρόγραμμα Maturing Korai, γυναίκες 50+ συμμετέχουν και πάλι σε μια κοινωνία που βλέπει τη γήρανση ως πρόβλημα.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΟΡΟΥ ή αλλιώς ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΝΤΡΑ

Ο Κινητήρας προτείνει ένα τριήμερο εργαστήριο αυτοσχεδιασμού και κινητικού παιχνιδιού για άτομα από 16 ως 106 ετών συνολικής διάρκειας δέκα ωρών στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί στη Σύρο.

Φανταστικές Γυναίκες

Η παράσταση Φανταστικές Γυναίκες της ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΧΟΡΟΘΕΑΜΑ επιστρέφει ανανεωμένη για 5 μόνο παραστάσεις, με σκοπό να γιορτάσει και πάλι τη γυναικεία ύπαρξη και την γυναικότητα των ανθρώπων.

Σωματική Γραφή + Κινητική Ανάγνωση

Πώς αποκαλύπτουμε την κίνηση που έχει ένα κείμενο; Τι κινητικό υλικό είναι μέσα στις σελίδες και περιμένει να γίνει χορός; Πώς γράφει το σώμα; Τι συμβαίνει, αν δούμε το κείμενο ως σώμα; Πώς μπορούν όλα αυτά να ενισχύσουν την ξεχωριστή ατομική ή συλλογική  δημιουργική ταυτότητα;

DÜNYA MASKARA

To «Dünya Maskara» είναι μια δίγλωσση παράσταση, στα ελληνικά και στα τουρκικά, μια σύγχρονη αφήγηση όπου ο χορός, το κείμενο, και η μουσική έχουν ισότιμη θέση.

Erasmus+ HAT: ο απολογισμός

Το Erasmus+ πρόγραμμα Here and There (H.A.T.), performing ecologies έφτασε στο τέλος του. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο συμπεριληπτικό πρόγραμμα Erasmus+, που σχεδίασε και υλοποίησε ο Κινητήρας, σε συνεργασία με τον ιρλανδικό φορέα Crooked House Theatre Company, με θέμα την οικολογία, την κλιματική αλλαγή και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσω των παραστατικών τεχνών.