Kinitiras Studio on YouTube   Kinitiras Studio on Vimeo   Kinitiras Studio on Twitter

Σελίδα αρχείου. Δείτε τη νέα μας σελίδα www.kinitiras.com

Δευτέρα 17.00-18.20

με την Άρτεμη Λαμπίρη

Παρασκευή 17.30 - 19.00

με τον Mateusz Iwulski,περφόρμερ-χορογράφος

18/7-3/8, 9.45 - 11.15

στα πλάισια του Kinitiras choreography lab – Καλοκαίρι 2012

2-13/7, 18.30-20.00 Δε-Τε-Πα

με την Ulrike Hasbach Doussis
Οι σφιχτοί δικέφαλοι μηριαίοι μυς είναι ένα ζήτημα που αφορά πολλούς από εκείνους που αγαπούν το χορό και τον αθλητισμό.

από Τρίτη 10/1

Κάθε Τρίτη 20.30-22.30 θα μαθαίνουμε και θα χορεύουμε Swing βρίσκοντας ξανά τη χαρά του χορού, του partnering και της κοινωνικής συναναστροφής.
(είσοδος 8 ευρώ με ποτάκι και το ρεφενέ σε μεζεδάκια καλοδεχούμενο όπως πάντα)

2-5 Ιανουαρίου, 12.00-15.00, τεχνική και σύνθεση 6 Ιανουαρίου, 10.00 - 12.00,τεχνική

με τη Ζωή Δημητρίου

  • Τo πρόγραμμα προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Καλλιτέχνες με κρίση”, το οποίο ενισχύει νέες ιδέες ελληνικών καλλιτεχνικών ομάδων και προσφέρει επαγγελματικά σεμινάρια υψηλής ποιότητας σε πολύ προσιτές τιμές

Shadow YOGA
Διδάσκει η Pauline Huguet
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
11-27/7 18.30 – 20.00
ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Hatha YOGA και NidraYOGA
Διδάσκει η Ιωάννα Καμπυλαυκά
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
17/6- 4/7 18.30 – 20.00

ΚινητήραςΧ
Διδάσκει η Αντιγόνη Γύρα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
28/6-21/7 18.30 – 20.00
ΤΡΙΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ

ΚινητήραςG
Διδάσκουν : Βίκυ Αδάμου και Αντιγόνη Γύρα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
21/6 – 15/7 17.30 – 18.30
ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Butoh

με τον Mateusz Iwulski,περφόρμερ-χορογράφος

Το μάθημα αυτό μας εισάγει στο παγκοσμίως γνωστό Μπούτο, τον χορό με τις Ιαπωνέζικες ρίζες. Το μπούτο δεν έιναι ένας απλός χορός αλλά είναι μια μοναδική φιλοσοφία. Μια ξεχωριστή προσέγγιση του Μπούτο μέσα από την οργανική κίνηση και με έμπνευση από τις σύγχρονες τεχνικές του πολωνικού physical theatre. To μάθημα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν αυτή την μοναδική τεχνική.

Η αναπνοή, η ενέργεια και οι θεραπευτικές τεχνικές συνδυάζονται στο Μπούτο με σκοπό να αναπτυχθεί μια σωματική και πνευματική αντίληψη (και όχι απαραίτητα έκφραση) καθώς και να εξελιχθεί η συνείδηση της κίνησης υπερβαίνοντας τη χρήση των αισθήσεων.
Ο στόχος του μαθήματος είναι να βοηθήσει στην απελευθέρωση του σώματος και του πνεύματος απο δεδομένους κοινωνικούς και πολιτισμικούς περιορισμούς έτσι να βοηθήσει στον εμπλουτισμό της χορευτικής έκφρασης.

Το Μπούτο ως μετα-μοντέρνα χορευτική τεχνική καθιερώθηκε το 1960.Μέσα στις επόμενες δεκαετίες η επαναστατική του δομή έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Στοχεύει σε ένα σημείο όπου το σώμα και το μυαλό γίνονται ένα και η κίνηση πηγάζει βαθιά μέσα από την εσωτερική σωματική και πνευματική υπόσταση του χορευτή. Εμπνεέται από το υποσυνείδητο και τη σωματική μνήμη παράλληλα με το Ζεν και την Ιαπωνική κουλτούρα.

Ο Mateusz Iwulski είναι περφόρμερ, σκηνοθέτης, χορογράφος και δάσκαλος από την Πολωνία. Τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει στον χώρο των παραστατικών τεχνών στην Πολωνία και τη Γερμανία (Βερολίνο) σε ομαδικές αλλά και σόλο παραστάσεις. Απο όταν συνάντησε (2004) και δούλεψε κοντά στους Μπούτο Masters Atsushi Takenouchi και Daisuke Yoshimoto, ο χορός του Μπούτο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έμπνευση για την εξέλιξη της καλλιτεχνικής του ταυτότητας. Ο Iwulski έχει εργαστεί στο ASK Association στην Πολωνία κι έχει κερδίσει για τη δουλειά του το Mayor’s Culture Prize στην πατρίδα του Racibórz το 2007 καθώς και το Polish Public Television individual scholarship for young artists and animators το 2008. Τέλος ο Iwulski είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του International Site-Specific Arts Festival in Poland. Τον τελευταίο καιρό ζει και εργάζεται στην Ελλάδα .
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Αθήνα 11742
(χάρτης)
Τηλ: 210.9248 328
email:info@kinitiras.com

Βρείτε μας επίσης στο Facebook Facebook on Twitter:Twitteron Vimeo:Vimeo & on YouTube:YouTube
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Μέλος του: Resartis

Χορηγοί Επικοινωνίας:  Radio Pepper 96.6  E-go  Ελ Culture  For Free

 Go Out  Tralala  All4Fun  Dancepress

 Dancetheater  Talc Mag  Skywalker

Υποστήριξη:  ΒΙΝΗ - Δράκου 10 (πεζοδρόμιο στλαση μετρό Συγγρού-Φιξ  Στο Κεντρο της Πόλης
 AKA LAB Architects   Embryo Web Design