Kinitiras Studio on YouTube   Kinitiras Studio on Vimeo   Kinitiras Studio on Twitter

Σελίδα αρχείου. Δείτε τη νέα μας σελίδα www.kinitiras.com

Δευτέρα 17.00-18.20

με την Άρτεμη Λαμπίρη

Παρασκευή 17.30 - 19.00

με τον Mateusz Iwulski,περφόρμερ-χορογράφος

18/7-3/8, 9.45 - 11.15

στα πλάισια του Kinitiras choreography lab – Καλοκαίρι 2012

2-13/7, 18.30-20.00 Δε-Τε-Πα

με την Ulrike Hasbach Doussis
Οι σφιχτοί δικέφαλοι μηριαίοι μυς είναι ένα ζήτημα που αφορά πολλούς από εκείνους που αγαπούν το χορό και τον αθλητισμό.

από Τρίτη 10/1

Κάθε Τρίτη 20.30-22.30 θα μαθαίνουμε και θα χορεύουμε Swing βρίσκοντας ξανά τη χαρά του χορού, του partnering και της κοινωνικής συναναστροφής.
(είσοδος 8 ευρώ με ποτάκι και το ρεφενέ σε μεζεδάκια καλοδεχούμενο όπως πάντα)

2-5 Ιανουαρίου, 12.00-15.00, τεχνική και σύνθεση 6 Ιανουαρίου, 10.00 - 12.00,τεχνική

με τη Ζωή Δημητρίου

  • Τo πρόγραμμα προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Καλλιτέχνες με κρίση”, το οποίο ενισχύει νέες ιδέες ελληνικών καλλιτεχνικών ομάδων και προσφέρει επαγγελματικά σεμινάρια υψηλής ποιότητας σε πολύ προσιτές τιμές

Shadow YOGA
Διδάσκει η Pauline Huguet
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
11-27/7 18.30 – 20.00
ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Hatha YOGA και NidraYOGA
Διδάσκει η Ιωάννα Καμπυλαυκά
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
17/6- 4/7 18.30 – 20.00

ΚινητήραςΧ
Διδάσκει η Αντιγόνη Γύρα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
28/6-21/7 18.30 – 20.00
ΤΡΙΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ

ΚινητήραςG
Διδάσκουν : Βίκυ Αδάμου και Αντιγόνη Γύρα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
21/6 – 15/7 17.30 – 18.30
ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Μαθήματα τεχνικής και εργαστήρια σύνθεσης

με τη Ζωή Δημητρίου

  • Τo πρόγραμμα προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Καλλιτέχνες με κρίση”, το οποίο ενισχύει νέες ιδέες ελληνικών καλλιτεχνικών ομάδων και προσφέρει επαγγελματικά σεμινάρια υψηλής ποιότητας σε πολύ προσιτές τιμές

Release-based Technique
Τα μαθήματα τεχνικής είναι έντονα επηρεασμένα από το έργο της Susan Klein και την τεχνική Alexander. Αρχίζουν απλά, επικεντρώνοντας την προσοχή στην σκελετική δομή και την αναπνοή, ώστε σταδιακά να επιτευχθεί η ενεργοποίηση των βαθύτερων μυών του σώματος, υπεύθυνων για την στήριξη και την σκελετική δομή.
Με αυτό τον τρόπο, ο χορευτής ξαναβρίσκει μία κατάσταση ισορροπίας, απαλλαγμένη από συσσωρευμένα πρότυπα λανθάνουσας συνήθειας, και μαθαίνει να κατευθύνει την ενέργεια σε ολόκληρο το σώμα .
Οι έννοιες και πτυχές του σώματος που μελετάμε εισάγονται χρησιμοποιώντας γνώσεις ανατομίας, μεταφορικές εικόνες και σωματικές ασκήσεις εξερεύνησης της εκάστοτε έννοιας.
Κάθε έννοια στην συνέχεια εφαρμόζεται πρακτικά και βιώνεται εμπειρικά μέσα από την δομή του μαθήματος. Κεντρικά θέματα μελέτης μεταξύ άλλων είναι το σκελετικό σύστημα, ο χειρισμός του βάρους, συστήματα συντονισμού και κινητικής αντίληψης.
Στόχος των μαθημάτων είναι η παροχή στον χορευτή με την εμπειρική γνώση της μηχανικής του σώματος και η επίτευξη μιας αυξημένης και σε εγρήγορση συναισθητικής ευαισθητοποίησης, ώστε να αναπτύξει ο χορευτής κινητικές ικανότητες ακρίβειας και συντονισμού που θα του επιτρέψουν να χορέψει πιο σύνθετες κινησιολογικές φράσεις και θα του δώσουν δυνατότητες επιλογής στο εκάστοτε δοσμένο υλικό. Είναι μια μέθοδος κατάρτισης για όσους επιθυμούν κίνηση που έχει σαφή πρόθεση, είναι ενεργειακά απεγκλωβισμένη και αποκαλύπτει ένα βαθύτατο σύνδεσμο μεταξύ νού και σώματος.
Εν συντομία τα μαθήματα τεχνικής επικεντρώνονται στην κιναισθητική (kinesthetics) παρά στην αισθητική, προκειμένου να ανακαλύψουμε από την αρχή πώς κινούμαστε και συν-κινούμαστε.

Μαθήματα/Εργαστήρια σύνθεσης
Τα μαθήματα/εργαστήρια σύνθεσης επικεντρώνονται σε θέματα όπως ο χώρος / χρόνος / δομή / περφόρμανς / κείμενο και στην διαδικασία ανάπτυξης μιας εκλεπτυσμένης συνειδητότητας και πρόθεσης κατά την διάρκεια αυτοσχεδιασμών και δημιουργικών παιχνιδιών.
Μέσω της χρήσης των ‘scores’ και άλλων μεθόδων φορμαλιστικής συστηματοποίησης δημιουργούμε τα πλαίσια εκείνα για να αναπτύξουμε το κατάλληλο υλικό προτού προβούμε σε περαιτέρω χειρισμούς καί δραματουργικές συνθέσεις προκειμένου να παρέχουμε στον χορευτή την ελευθερία για αυτονομία και εκφραστική δεινότητα.
Αυτό επιτρέπει μια εκ βάθους εξέταση σχετικά με το τι γίνεται τόσο από τους εαυτούς μας όσο και από τους άλλους, ειδικά όταν δουλεύουμε μέσα σε ομάδες.
Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν αφήνεται στο έλεος της δικής του/της υποκειμενικότητας, αλλά έχει και τη συμπληρωματική δύναμη της αντικειμενικότητας περιορίζοντας έτσι τη φύση των συνθέσεων από τις απλώς «προσωπικές» στις «συλλογικές» ή «παγκόσμιες».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
2-5 Ιανουαρίου, 12.00-13.30 τεχνική, 13.30-15.00 σύνθεση
6 Ιανουαρίου, 10.00 – 12.00 τεχνική
Κόστος σεμιναρίου
70 ¤ για όλο το σεμινάριο
50 ¤ μόνο για τεχνική ή μόνο για σύνθεση
Drop in
20 ¤ για τα δυο μαθήματα
10 ¤ για μάθημα τεχνικής ή για μάθημα σύνθεσης

Ζωή Δημητρίου
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι χορογράφος-ερευνήτρια και χορεύτρια με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, συνέχισε τις σπουδές της με Υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στη σχολή της Τρίσα Μπράουν στην Νέα Υόρκη. Το 2005 ολοκλήρωσε με διάκριση τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Κέντρο Σύγχρονου Χορού Laban στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα χόρεψε με πολλές σύγχρονες ομάδες χορού και στο εξωτερικό συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως η Υβόν Ράινερ, Κίρστυ Σίμσον, Φίλιξ Ρούκερτ και Σιόμπαν Ντέιβις μεταξύ άλλων.
Δουλειές της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, στο θέατρο Μπόνι Μπέρντ, The Place, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Θέατρο Πίκολο του Μιλάνο, στο Φεστιβάλ ‘Europe in Motion’ στο Βουκουρέστι κ.α.
Η Ζωή Δημητρίου έχει συμμετάσχει σε διεθνή καλλιτεχνικά και ερευνητικά προγράμματα και διδάσκει χορό και χορογραφία μεταξύ άλλων στο Laban, The Place, Independence Dance, και Central School of Speech and Drama.
Ως ανεξάρτητη χορογράφος, παρουσίασε το 2007 την δουλειά Limen για το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό την διεύθυνση της Λύν Σέυμουρ.
Το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Ρόμπιν Χάουαρντ για την παραγωγή της δουλειάς ‘Goddesses in Exile’ και η τελευταία της δουλειά ‘In The Process of….’ βραβεύτηκε με το 2009 Bonnie Bird Choreography Fund Award και επιλέχθηκε στην πρώτη δεκάδα καλύτερων έργων του Aerowaves.
Πρόσφατα τιμήθηκε με το 2010 CFC Award (Βραβείο Χορογραφίας για παιδιά), μια συμπαραγωγή μεταξύ του θεάτρου Sadlers Wells, της θεατρικής ομάδας Company of Angels και του London Contemporary Dance School για το νέο έργο ‘Little creatures’ που παρουσιάστηκε στις 23 και 25 Φεβρουαρίου του 2011 στο θέατρο Lilian Baylis και The Place του Λονδίνου. Περιγραφή
.* τα μαθήματα αυτά θα είναι και για προετοιμασία της οντισιόν ‘‘Trinity Laban Auditions In Greece 2012’‘ που θα πραγματοποιειθεί τον Φεβρουάριο στο κινητήρας studio – artistic residency centre.
Για περισσότερες πληροφορίες για την οντισιόν:
Contact: Christina Polychroniadou
T + 30 6932 436034
E info@fullhousepromotion.gr


photo zwh dhmhtriou


logo dancetheater


logo dancepress


ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Αθήνα 11742
(χάρτης)
Τηλ: 210.9248 328
email:info@kinitiras.com

Βρείτε μας επίσης στο Facebook Facebook on Twitter:Twitteron Vimeo:Vimeo & on YouTube:YouTube
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Μέλος του: Resartis

Χορηγοί Επικοινωνίας:  Radio Pepper 96.6  E-go  Ελ Culture  For Free

 Go Out  Tralala  All4Fun  Dancepress

 Dancetheater  Talc Mag  Skywalker

Υποστήριξη:  ΒΙΝΗ - Δράκου 10 (πεζοδρόμιο στλαση μετρό Συγγρού-Φιξ  Στο Κεντρο της Πόλης
 AKA LAB Architects   Embryo Web Design