Τελευταία Νέα

Transition | Enter Communities of Body → Διεθνής Καλλιτεχνική Φιλοξενία Community Dance

Μια πρωτότυπη ιδέα του Καλλιτεχνικού Δικτύου Παραστατικών Τεχνών, Κινητήρας και μια συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Flux Laboratory Athens, με την υποστήριξη του Γαλλο-Γερμανικού Πολιτιστικού Ταμείου.

Mέρος του residency υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και του Γαλλικού Ινστιτούτου της Μπουκαβού (Κονγκό).

Transition ECB 18/12 → Έργα σε Εξέλιξη + Γνωριμία με τους Καλλιτέχνες

Όπου και αν βρίσκεστε την Παρασκευή 18/12, 2-5 μ.μ. (UTC+2) θα έρθουμε κοντά σας, για να δούμε μαζί τα έργα σε εξέλιξη που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες μας στην Αθήνα (Ελλάδα), το Βερολίνο (Γερμανία), το Λονδίνο (Ενωμένο Βασίλειο), τη Μπουκαβού (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό) και το Παρίσι (Γαλλία). Μαζί θα είναι ο Blaise, η Emilie, η Μαριλένα και η Patricia. Η διαδικτυακή αναμετάδοση θα γίνει από την ιστοσελίδα του Κινητήρα.

SANGO – Ένα ντοκιμαντέρ χορού – Μαριλένα Σιταροπούλου | Community Dance Work In Progress

Δημιουργός, Σκηνοθέτιδα, Χορογράφος: Μαριλένα Σιταροπούλου
Βοηθός Χορογράφου: Κορίνα Κόκκαλη
Κινηματογράφηση, Μοντάζ, Stills: Χρήστος Συμεωνίδης
Χορεύτριες: Jessica Onyinyechi Anosike και Κορίνα Κόκκαλη
Μουσική: Calum Perrin

WithOut – Emilie Vaudou | Community Dance Work In Progress

σύλληψη και ερμηνεία: Emilie VAUDOU
βιντεογράφος: Rosalie LUST
καλλιτεχνικός συνεργάτης: Louis SÉ
μετάφραση: Γεωργία ΖΑΧΟΥ και Παναγιώτης ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ
Με την εξαιρετική συμμετοχή του: Cédric DJEDJE
Και των:
αγελάδων του Ονφλέρ (Γαλλία) και του ταύρου από τον Εθνικό Δρυμό Penēda-Gerês (Πορτογαλία)

Transition | Enter Communities of Body → Διεθνής Καλλιτεχνική Φιλοξενία Community Dance, 16/11-20/12/20

Εργαστήρια – Παραστάσεις – Ταινία
Ο χορός είναι παντού και δεν σταματά ποτέ. Χορέψτε, γιατί ξαναγεννιόμαστε!
Ετοιμαστείτε για μια σειρά από διεθνείς εκδηλώσεις Community Dance (Χορού της Κοινότητας) από καλλιτέχνες του χορού, οι οποίοι απαντούν στις προκλήσεις των ημερών με τη δημιουργική τους δύναμη. Ο Blaise Mangitukulu από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Emilie Vaudou από τη Γαλλία, η Μαριλένα Σιταροπούλου από την Ελλάδα και η Patricia Woltmann από τη Γερμανία συνεργάζονται από κοντά, από απόσταση και διαδικτυακά για τη δημιουργία εργαστηρίων και έργων σε εξέλιξη τα οποία εκφράζουν και επανατροφοδοτούν την κοινότητα.

QUI ÊTES VOUS (Ποιοι είστε εσείς;) – Community Dance Workshop με τον Blaise Mangitukulu

Η έκφραση, μέσω του χορού, της ελπίδας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή, τις βαναυσότητες τις οποίες οι μητέρες μας, οι αδελφές μας κι εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά, είναι ο θεματικός πυρήνας του εργαστηρίου

Will you grant me this dance? (Θα μου χαρίσετε αυτόν τον χορό;) – Community Dance Workshop με την Emilie Vaudou

Θα δημιουργήσουμε έναν χορό, ένα γλέντι μαζί και από απόσταση. Ο καθένας θα είναι μόνος του σπίτι και πρέπει να είστε ντυμένοι επίσημα, κομψά, εορταστικά, σαν να ήσασταν έτοιμοι να πάτε σε χορό. Ετοιμάστε δύο-τρία στοιχεία «σκηνικού γιορτής», τα οποία θα πρέπει να εμφανίζονται στο πλάνο, καθώς και δυο-τρία αξεσουάρ, τα οποία θα σας βοηθήσουν (π.χ. ένα ποτό, ένα ορεκτικό, τσιγάρα κ.λπ.). Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας!

SANGO: Ο Θεός του Κεραυνού – Community Dance Workshop με τη Μαριλένα Σιταροπούλου

Στο εργαστήριο θα εξερευνήσουμε δύο διαφορετικά στυλ χορού, τα οποία χρησιμοποίησαν οι χορεύτριες του έργου ως εργαλεία αυτοσχεδιασμού. Η βάση είναι η προσωπική πρακτική και ο τρόπος προσέγγισης του νοήματος πίσω από τη λέξη «Μετάβαση/Transition-Χτίζοντας Γέφυρες», ως βασικό ερευνητικό ερώτημα μου στο πλαίσιο του Residency.